Παρουσίαση του ερευνητικού έργου ΑΛΕΞΗΛΙΟ σε φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου


Την παρουσίαση του έργου ΑΛΕΞΗΛΙΟ που έχει αναλάβει η Q base R&D και χρηματοδοτείται από την δράση “Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης” της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου σεμιναρίου του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα “Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα”, την Πέμπτη 12/01/2012.

Το έργο ΑΛΕΞΗΛΙΟ αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου υπολογιστικού συστήματος το οποίο καταγράφει μία σειρά από παραμέτρους σε σχέση με την ηλιακή ακτινοβολία και τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και με βάση αυτές παρέχει μία εκτίμηση για την επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Στόχος του έργου είναι να αναπτυχθεί ένα σύστημα το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έξυπνες και προσωποποιημένες ενδείξεις σχετικά με την ηλιακή ακτινοβολία και να οδηγήσει σε μείωση των δερματικών παθήσεων που σχετίζονται με αυτή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρουσιάστηκε αναλυτικά η αρχιτεκτονική του συστήματος, η ερευνητική διάσταση του έργου καθώς και πλήθος από επιχειρησιακά πλάνα και σενάρια χρήσης που σχετίζονται με το έργο. Ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το ΑΛΕΞΗΛΙΟ.

Για περισσότερα νέα από την Q base R&D ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook (Q base R&D) ή την σελίδα μας στο Linkedin (Q base R&D). Διαβάστε το blog της Q base R&D στο wordpress.