Μαθητές δημοτικού συμμετέχουν σε καινοτόμο διαδραστικό παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης στο Τεχνολογικό Πάρκο


Σε ένα καινοτόμο διαδραστικό παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης θα συμμετάσχουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΔΩΔΩΝΑΙΑ», που διοργανώνει η εταιρία qbase, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Το παιχνίδι αυτό σκοπό έχει να εξερευνήσει πως η βιολογία και συγκεκριμένα η λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να εμπνεύσει την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων που παρέχουν στους υπολογιστές ευφυείς ικανότητες. Στόχος του παιχνιδιού είναι να γίνει κατανοητή η λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου και πως η αρχιτεκτονική αυτή μπορεί να αντιγραφεί και να επιτρέψει στους υπολογιστές να δημιουργήσουν ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο που προσομοιώνει την ανθρώπινη ευφυΐα και συμπεριφορά.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου την Τρίτη 1η Μαρτίου 2011 στις 11:00 π.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μαθηματικών.

Για περισσότερα νέα από την Q base R&D ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook (Q base R&D) ή την σελίδα μας στο Linkedin (Q base R&D). Διαβάστε το blog της Q base R&D στο wordpress.