Η εταιρία

Κάποια από τα έργα μας:

Ποιοι είμαστε:

Εικόνα: koutlas
Chief Technology Officer - CTO
Εικόνα: giannakeas
Chief Development Officer
Εικόνα: tsipouras
Chief Research Officer

H Q base R&D είναι μια εταιρία έντασης γνώσης, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και εδρεύει στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου. Στόχος της είναι η υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων ειδικευμένης έρευνας στους τομείς της ανάπτυξης ευφυών υπολογιστικών εφαρμογών, καθώς και της ανάλυσης ψηφιακού σήματος, εικόνας και βίντεο. Η στρατηγική ανάπτυξη της επιχείρησης είναι η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στο ευρύ κοινό αξιοποιώντας ερευνητικά αποτελέσματα επιστημονικών εργασιών και η διαμόρφωση της ερευνητικής δραστηριότητας με σκοπό την διοχέτευσή της στην αγορά. Αξιοποιώντας την ερευνητική εμπειρία των μετόχων της στα ευφυή συστήματα ιατρικής και στο πεδίο της τηλε-ιατρικής, δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την ευκολότερη παροχή πρωτοβάθμιας υγείας, την πρόληψη, την διάγνωση, καθώς επίσης και την συνεχή παρακολούθηση ασθενών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας διακρίνονται σε τρεις τομείς:

 • Έρευνα και ανάπτυξη ευφυών πληροφοριακών συστημάτων – Στόχος είναι η εκμετάλλευση των γνωστικών αντικειμένων των μετόχων στους ερευνητικούς τομείς με έμφαση στην ιατρική, με σκοπό την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων για τις ανάγκες της αγοράς χρησιμοποιώντας εφαρμοσμένη έρευνα. Η ανάπτυξη ευφυών πληροφοριακών συστημάτων με έμφαση στην ιατρική, τα οποία αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, αποτελεί βασική επιδίωξη.
 • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για χρηματοδότηση και υλοποίηση ερευνητικών έργων – Η Q base R&D παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φορείς που χρειάζονται να χρηματοδοτήσουν και να υλοποιήσουν ερευνητικά έργα βοηθώντας στην απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση χρηματοδότησης, την υλοποίηση και την ανάπτυξη καινοτομίας. Για την παροχή των συμβουλευτικών υπηρεσιών αντλείται γνώση από την πολυετή ενασχόληση των μελών της επιχείρησης με την υλοποίηση ερευνητικών έργων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Ανάπτυξη διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών – Σκοπός είναι η διάχυση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την βελτίωση της παραγωγικότητας της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρεται η μηχανογράφηση διαδικασιών (π.χ. δικτυακές βάσεις δεδομένων), ώστε να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών (άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, μικρότερο κόστος λειτουργίας, ευκολία στην επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών).

Η Q base R&D πρόσφατα ολοκλήρωσε επιτυχώς συγχρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 194,000€ στον θεματικό τομέα της υγείας, στην πράξη «Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης» της δράσης «Ενίσχυση Νέων και Μεσαίων Επιχειρήσεων» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 (Ε.Σ.Π.Α.) που προκηρύχτηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνα και Τεχνολογίας. Το έργο με τίτλο «ΑΛΕΞΗΛΙΟ: συστημΑ προβοΛης Έξυπνων ενδείΞεων για την προστασία από την ΗΛΙακή ακτινΟβολία,» στοχεύει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Για τους σκοπούς του έργου δημιουργήθηκε πρωτότυπο προϊόν, το οποίο με την βοήθεια φορητού αισθητήρα ανίχνευσης της υπεριώδους ακτινοβολίας, προειδοποιεί με προσωποποιημένα κριτήρια για την επικινδυνότητα του ηλίου τον χρήστη, μέσω του κινητού του ή της ταμπλέτας του. (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.qbase.alexilio&hl=el, (http://alexilio.qbase.gr).

Οι δραστηριότητες επεκτείνονται και στο φάσμα των διαδικτυακών εφαρμογών:

 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων (web site development). Οι ιστοσελίδες μας είναι δυναμικές και υποστηρίζουν την δυναμική εισαγωγή δεδομένων. Χαρακτηρίζονται από πληρότητα σε σχέση με τις ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη ενώ η ποιότητα υλοποίησης προκύπτει από την ευθυγράμμιση με τα διεθνή πρότυπα λειτουργικότητας και αισθητικής (w3c standards).
 • Ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων για πωλήσεις μέσω ιστοσελίδας, on-line παραγγελίες και πληρωμές, έκδοση ψηφιακού τιμολογίου (e-invoice) όπου όλα τα στοιχεία είναι σε ψηφιακή μορφή, χρήση ψηφιακής υπογραφής (e-signature) που περιλαμβάνει ηλεκτρονικές πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται ως νομικό ισοδύναμο μιας γραπτής υπογραφής.
 • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Δημιουργία εταιρικού e-mail
 • Φιλοξενία διαδικτυακών ιστοσελίδων, εφαρμογών και e-mail (web hosting)
 • Έλεγχος διαθεσιμότητας και κατοχύρωση ονόματος στο Διαδίκτυο (domain name)

Επιπλέον, παρέχονται λύσεις για την προώθηση επιχειρήσεων και προϊόντων στο διαδίκτυο:

 • Βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization- SEO). Δημιουργούμε την υποδομή που χρειάζεται ώστε η ιστοσελίδα σας να έχει την μέγιστη δυνατή αναγνωρισιμότητα και να εμφανίζεται υψηλά στις θέσεις των μηχανών αναζήτησης. Με αυτό το γεγονός επιτυγχάνεται η προώθηση της επιχείρησης στους επίδοξους πελάτες
 • Διαχείριση διαδικτυακής φήμης (Online Reputation Management – ORM). Αξιοποιούμε πληροφορίες από τις νέες μορφές του διαδικτύου (ιστολόγια, κοινωνικά δίκτυα, κτλ) ώστε να διαμορφώσουμε μία θετική εικόνα για μία επιχείρηση. Όταν κάποιος αναζητά το όνομα μια επιχείρησης σε μία μηχανή αναζήτησης στόχος μας είναι να καλύπτονται τα υπόλοιπα αποτελέσματα πέραν της πρώτης θέση με περιεχόμενο που θα ενισχύσουν την εικόνα της επιχείρησής σας.
 • Εκπαίδευση προσωπικού για την υποστήριξη της επιχείρησης και την προώθηση στο διαδίκτυο.

Επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας ή τηλεφωνήστε μας στο 26510 07696 και 26510 02155. Για περισσότερα νέα από την Q base R&D ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook (Q base R&D) ή την σελίδα μας στο Linkedin (Q base R&D)